Moreno Valley Care Center

RUHS asked WD to create a care clinic that will serve as a teaching institution for their students, while providing comfort and healing to the community they serve.

Read More

Riverside University Health System needed a local clinic that would serve as a teaching institution for their students, while providing quality care and comfort to the community. With Westgroup Design’s help, the 26,000 sf space that once housed a credit union has been transformed to exceed RUHS’s expectations. The care clinic now features a concierge station, waiting rooms, staff support areas, 26 exam rooms, 2 procedure rooms, a lab, imaging suite, and a mental health office. The space is divided into three clinics for organizational purposes, while still encouraging collaboration through “Teamwork Zones”. These zones are strategically placed at the center of action, dynamically linking all three clinics. The goal is integration - encouraging social interaction and communication among healthcare staff to provide the most integrated care for patients. Intuitive wayfinding supports effortless navigation for patients: welcoming signage complements clear visibility to each destination, with generous open spaces for optimal circulation. Evocative images of succulents and other flora line the walls, offering soothing, nature-inspired patterns that reflect the facility’s address, Cactus Street. The furniture selection extends the conceit, with circular compositions and a calming color palette mimicking a succulent’s radial pattern. Strategic teamwork zones, optimal wayfinding, and additional scope enhancements transformed the former credit union into a welcoming and thriving care environment for both staff and the community they serve.  

Client
Riverside University Health System

Location
Moreno Valley, CA

Size
26,000 sf tenant improvement

Services
Architecture, Interior Design

Completed
In progress